Заведенията искат шума по морето да не бъде ограничен до 23:00 ч.

Да не прехвърляме броя на заразените като вина върху заведенията, зове Алибегов
23 юни 2020 09:35, Красимир Ангелов
173

От миналия уикенд заведенията са длъжни да спазват закона за шума, но според председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов е проблем. И като антикризисна мярка те ще предложат да има промени на морето.

"Там се сблъскваме със Закона за шума, който стартира от миналия уикенд. Това е страшен проблем. Смятам да се свържем с Министерството и да видим какво може да се направи по този въпрос. Ще поискаме удължаване от 23 на 01:00 или 02:00 часа", това заяви 

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба е задължително на всички закрити обществени места от днес. Изключение се допуска само за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. А видео, показващо купон в благоевградска дискотека, предизвика взрив в социалните мрежи. В разгара му облечени с предпазни облекла танцьори пръскат в клуба срещу коронавирус.

"Идеята беше нощните заведения да отворят на 15-и, след това стана объркване и излезе заповедта за 30-и. Във видеото няма абсолютно нищо нередно, малко се преекспонира. Хората го правят това, облечени като пожарникари, полицаи. Това е част от нощната програма, те не са искали да обидят никого, а са искали да се впишат в сегашната обстановка. А ако трябва да сме по-точни - това трябва да е облеклото, което персоналът трябва да носи в нощното заведение, ако искаме да спазваме мерките", каза председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той припомни думите на премиера Бойко Борисов, че повече нищо няма да се затваря.

Той коментира, че се прави всичко възможно българският турист от големия град да посети Черноморието. 

"Маските в търговските обекти и сега не са ги махнали, много малко заведения бяха отхлабили мерките за персонала. Не мисля, че задължителното носене ще доведе до нещо негативно или до затваряне. Страхът за всички е малко повече. Нещата са малко странни - влизаме в заведение, в което има 200 човека, където всички са без маски, а в същия момент има двама бармани, петима сервитьори, които са с маски", добави Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Българската асоциация на заведенията изтъкна и че има момент, в който маската се маха - при поръчката или когато се храним.

"Тези ограничения не са нищо ново, те не пречат на работата. Не можем да прехвърляме броя на заразените върху заведенията и търговските обекти. Ние всички ще трябва да преминем през това, по-рисковите групи трябва да се пазят, а всички трябва да свикнем да живеем с този вирус", каза още Ричард Алибегов.

Той допълни, че до края на месеца най-вероятно ще се работи на 50%, а след това ще гледат да отпуснат мерките.

"Да не забравяме, че има много държави, които тепърва отварят заведенията. Лятото, което ни очаква, не е добро така или иначе заради липсата на туристи. За съжаление, липсват и българите по нашето Черноморие. В социалните мрежи всичко е срещу българското Черноморие, там се възхвалява Гърция, където е в пъти по-скъпо от при нас", категоричен е Алибегов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
0
 
! Отговори
К. преди 3 години
Законът не се спазва. Дънене на плажа, дънене до 1-2 часа през нощта! Невъзможна почивка! Повече няма да ни стъпи крака в бг бетономорието. На никого няма и да препоръчвам. ШУМ И БЕТОН НЕ ЩЕМ! До година, в Гърция, Турция, Румъния, Албания -къде да е е хиляди пъти по -добре!
161
0
 
2
 
! Отговори
Ръу преди 3 години
Човекът от грижа да ви подсигури денонощна дандания няма време да си измие косата, вие пак неблагодарни!
160
0
 
0
 
! Отговори
Агент преди 3 години
На тоя гърците или турците му плащат да гони туристите от БГ?
159
0
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
До Мдаа 156Ричард Алибегов?! Много странно име. С какъв произход е този човек? Какво ти дреме?
158
0
 
0
 
! Отговори
Споко преди 3 години
Успокойте хората, разрешете им да дънят чалга по цяла нощ. Все едно няма да сме там.
157
0
 
1
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
На мен ми е все тая до колко часа наркоманите ще слушат турбо чалга, ако изобщо могат да слушат! Аз няма да съм там! Само не знам как ще се чувстват хората които живеят там? Ама голяма част от тях мислят, че ден година храни, така, че да слушат хубавата музика и да чакат пари от мен.
156
0
 
2
 
! Отговори
Дъф преди 3 години
Чудят се как да разгонят туристите. Балами нагли!
155
0
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ако ще у до сутринта да разрешат музиката пак никой няма да стъпи на говноморието.
154
0
 
9
 
! Отговори
Курис Пичерядис преди 3 години
Страхотна почивка ще бъде до 1 часът ако приемат исканията особено за семейства с деца....Бил съм на такава почивка в Китен и звънях по 3 пъти на вечер в полицията,защото децата не можеха да спят.....
153
1
 
17
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Май забравят, че там има местни хора, възрастни хора, малки деца... Да шумят на слънчев бряг или златни пясъци, но в жилищните зони не е Ок.
152
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е щом ще звучи чалга по цяла нощ ще отида на мутроморието
151
0
 
19
 
! Отговори
Андрейчо преди 3 години
А-а-а,недейте така,бе,джанъм!Нека си слушат хората доколкото часа им душата иска - ние и без друго там няма да стъпим - ни на ресторанти,ни на хотели,нито по плажовете им !!!На много места по света музика и шум се разнасят до ... 22 часа и ... толкоз! А у нас се счита,че отиваш да почиваш в курортно място заради музиката им ?!Простотия! Че аз в къщи като искам си пускам всякаква музика...
150
0
 
25
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
МНОГО НАГЛИ тези - да им се свали данъка, да ги оставят да си вдигат шум... Нещо друго ? А цените са по-високи от миналата година ! И как точно шума от чалга ще привлече по-вече клиенти, като хотелите и апартаментите наоколо ще будуват заради тях?
149
0
 
22
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
Ричард Алибегов?! Много странно име. С какъв произход е този човек?
148
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕС преди 3 години
Това, което искат собствениците на ресторанти, хотели, клубове и т.н., е напълно без значение. Какво иска нормалното население е важно.
147
0
 
19
 
! Отговори
Шопов преди 3 години
Ицката Мутафчиев нека ходи там, при тоя мазник.На него там му е мноооого хубаво.
146
0
 
33
 
! Отговори
.. преди 3 години
T.e. искат хорат ада не могат да спят до 2 през нощта, не до 23:00. Не че сега се спазва много де, ама поне може да викнеш полиция, ако от кръчмата отсреща дъни животинска чалга и след 23:00.
145
0
 
38
 
! Отговори
Торашко преди 3 години
Вечната оплаквачка на" най честните " бизнесмени Ричард Алибегов. Все нещо им пречи на тия , те са винаги онеправдани от държавата.Клиентите са лоши,те са перфектни.Ай септир .......
144
1
 
25
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Водата около Стария Несебър е чиста.Има много малко туристи, тишина и спокойствие през деня, НО нощем се чува думба-лумба от отсрещния бряг !
143
0
 
12
 
! Отговори
Max преди 3 години
Аз се чудех на кой ми прилича този, на Лоренцо Ламас от 80-те : ) )